CRASSULA MIX

18,00 

Category:

Description

OSNOVNA NJEGA

Crassula, poznata i kao “novčićna biljka” ili “jade plant,” predstavlja izuzetno popularnu sobnu biljku koja je cijenjena zbog svoje jednostavne njege i često se povezuje s pozitivnom energijom. Ova sočna biljka donosi sreću i prosperitet u dom.

Crassula   Icon_Kantica_suho   Icon_Tlo_obicno   Icon_Gnojenje_godisnje   Icon_Biljka_SobVanj

DETALJNI PODACI O BILJCI

Crassula pripada rodu sočnih biljaka unutar porodice Crassulaceae. Postoje stotine vrsta, a mnoge od njih su popularne sobne biljke. Listovi Crassulae su sočni, debeli i često imaju ovalni ili kružni oblik. Boja listova može varirati od zelene do ljubičaste, ovisno o vrsti. Potječe iz Južne Afrike, gdje raste na suhim i kamenitim područjima. Danas se uzgaja diljem svijeta kao sobna biljka. Crassula ima spor rast, što je čini idealnom za male prozorske daske ili stolove. Njena kompaktna struktura čini je izvrsnim izborom za sukulente ljubitelje. Preferira svijetla mjesta s izravnom sunčevom svjetlošću. Idealan položaj je prozor koji prima barem nekoliko sati jutarnjeg ili popodnevnog sunca. Crassula je otporna na sušu i voli suha razdoblja između zalijevanja. Dopustite tlu da se potpuno osuši prije nego ponovno zalijete. Pazite na višak vode, posebno u hladnijim mjesecima.

Ova biljka preferira toplije temperature i izbjegava izlaganje hladnim propuhima. Održavajte je na temperaturama između 15-24 °C. Koristite dobro drenirano tlo, poput smjese za kaktuse ili sukulente. Dodatak pijeska ili perlita poboljšava drenažu, sprječavajući zadržavanje vode oko korijena. Nije zahtjevna po pitanju gnojenja, dovoljno je primijeniti ravnomjerno uravnoteženo tekuće gnojivo tijekom razdoblja rasta, obično od proljeća do rane jeseni.

Naše uređenje prostora možete vidjeti u Galeriji: https://duplancic-beco.hr/galerija/

Additional information

PROMJER

P-14 cm

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “CRASSULA MIX”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Post comment